Rekomendacijos saugiam židinio naudojimui

2 min skaitymo

  1. REGULIARIAI VALYKITE ŽIDINIO VIDŲ, ŽARSTEKLIUS IR KAMINĄ. Pasirūpinkite, kad židinyje nebūtų per daug pelenų, nes tai gali įtakoti daugiau skleidžiamų dūmų į aplinką. Taip pat rekomenduojama kasmet profesionaliai išvalyti kaminą. Prižiūrėkite ir židiniui naudojamus įrankius.
  2. PRIEŠ KURDAMI UGNĮ ĮSITIKINKITE, KAD SKLENDĖ ATIDARYTA. Būtinai patikrinkite sklendės padėtį, kad išvengtumėte dūmų patekimo į kambarį. Neuždarykite jos per anksti, kol ugnis dar gerai neįsižiebė. 
  3. KŪRENIMUI NAUDOKITE TIK GERAI IŠDŽIOVINTAS MALKAS. Drėgna arba dar žalia mediena gali sukleti daug dūmų ir įtakoti suodžių kaupimąsi. Atsakingai naudokite degius skysčius. 
  4. PASIRŪPINKITE ŠVARIA APLINKA ALPINK ŽIDINĮ. Rekomenduojama nedegi grindų danga po židiniu, taip pat arti neturėtų būti jokių degių medžiagų – kilimų, baldų, malkų.
  5. NEPALIKITE ŽIDINIO BE PRIEŽIŪROS. Jaukiais vakarais kūrenant ugnį, nepalikite jos be priežiūros, kol ungis visiškai neužgęso nepalikite patalpų. Informuokite namuose esančius žmones apie užkurtą ugnį.
  6. NAUDOKITE PRIEŠGAISRINĘ ĮRANGĄ. Kaip ir visuose namuose, taip ir patalpoje kurioje įrengtas židinys privalo būti veikiantis dūmų detektorius. Nepamirškite jo reguliariai tikrinti, pakeisti bateriją. Gerai matomoje vietoje rekomenduojama laikyti gesinimo priemonę. Naudokite tik geležinius, specialiai židiniui skirtus įrankius.

NAUDINGA INFORMACIJA

TAIP PAT SKAITYKITE

PRIEŽIŪRA

5 min skaitymo

Su džiaugsmu pranešame, kad tapome italų gamintojo Daken išskirtiniais distributoriais Pabaltijo šalyse. Nuo šiol norėdami įsigyti Daken produkciją galite kreiptis į mus.

Techninė priežiūra

5 min skaitymo

Renkantis gesinimo būdą svarbu žinoti kokia gesinimo priemonė yra veiksminga atitinkamai gaisro klasei ir ugnies židiniui. Pateikiame lentelę, kuri padės pasirinkti teisingai:

REKOMENDACIJOS

2 min skaitymo

Lengvajame automobilyje gaisras gali kilti įvairiose vietose, o degių medžiagų jame tikrai netrūksta. Todėl laiku neužgesinus ugnies židinio gali supleškėti visas automobilis.

PRIEŽIŪRA

5 min skaitymo

Renkantis gesinimo būdą svarbu žinoti kokia gesinimo priemonė yra veiksminga atitinkamai gaisro klasei ir ugnies židiniui. Pateikiame lentelę, kuri padės pasirinkti teisingai:

https://merseta.lt/rekomendacijos-saugiam-zidinio-naudojimui

Nukopijuota!